Фрчат смени во една од најголемите компании во Македонија - еве за што се работи

Владата доставила предлог до „Македонски телеком“ за разрешување на актуелните членови на одборот на директори и назначување нови членови. На владина седница е одлучено да бидат разрешени Жарко Луковски, Панче Кралев, Небојша Стајковиќ, Александар Стојков и Владимир Здравев.

Повеќе: Фрчат смени во една од најголемите компании во Македонија - еве за што се работи

ВЛАДАТА НА ЗАЕВ ОТКРИ ШОКАНТИ ПОДАТОЦИ - Еве за што се трошеле парите на граѓаните

Владата потрошила 225 милиони евра за 10 години на 25 странски компании кои вработиле 20 илјади лица, oбјави денеска на прес-конференција за јавноста, владиниот портпарол Миле Бошњаковски. Станува збор за државна помош во кеш грантови, даночни и царински ослободувања и трошоци за привлекување странски инвестиции. Во просек еден вработен ја чинел државата 11 илјади евра. За некои компании се трошеле по приближно 1000 евра, а за некои 11.000 евра, бидејќи немало критериуми како ќе се делат парите.

Повеќе: ВЛАДАТА НА ЗАЕВ ОТКРИ ШОКАНТИ ПОДАТОЦИ - Еве за што се трошеле парите на граѓаните

Заев за утре најави ОБЈАВА која ја шокираше опозицијата - еве што соопшти премиерот предмалку

Премиерот на Република Македонија, Зоран Заев предмалку во емиисијата 24 Отворено на телевизија 24 обелодени дека најверојатно утре ќе бидат објавени договорите со инвеститорите кои добиваат субвенции.

Повеќе: Заев за утре најави ОБЈАВА која ја шокираше опозицијата - еве што соопшти премиерот предмалку

Економијата на Македонија „замрзната“

Економијата во Македонија во вториот квартал од 2017 година се намали за 1.8 отсто споредено со истиот квартал од 2016 година. Во поголем дел од овој период економијата остана „замрзната“: домашните инвеститори речиси целосно се воздржаа од развојни активности, а влез на нови странски инвеститори речиси немаше, проценува „Фајнанс тинк“ во најновата анализа.
Поради овој тренд „Фајнанс тинк“ ја ревидира надолу проекцијата за растот на БДП за годинава на 0.8 отсто, одразувајќи го ризикот околу брзината со која новата влада се враќа на патеката на структурните реформи.

Повеќе: Економијата на Македонија „замрзната“

УЈП ПРЕДМАЛКУ ИЗЛЕЗЕ СО ЛИСТА НА ИМИЊА И ФИРМИ - Еве кој колку должи данок!

Голем број на фирми и граѓани должат милиони евра за неплатен данок, покажува најновата листа на Управата за јавни приходи (УЈП).

Повеќе: УЈП ПРЕДМАЛКУ ИЗЛЕЗЕ СО ЛИСТА НА ИМИЊА И ФИРМИ - Еве кој колку должи данок!

ЖИВОТОТ ВО ТИТОВА ЈУГОСЛАВИЈА: Кога работникот беше господин

Тогаш никој не прашуваше за националност, материјалниот статус не беше важен, а луѓето се ценеа по карактерните особини, пишува „Инфо-КС“.

Повеќе: ЖИВОТОТ ВО ТИТОВА ЈУГОСЛАВИЈА: Кога работникот беше господин

Оние кои земале плата, а не доаѓале на работа ЌЕ ГИ ВРАЌААТ ПАРИТЕ!

Вработените во Генералниот секретаријат на Владата кои примале плата, а не се појавувале на работа, направиле штета на Буџетот и парите треба да ги вратат, смета Драги Рашковски, генерален секретар на Владата.

Повеќе: Оние кои земале плата, а не доаѓале на работа ЌЕ ГИ ВРАЌААТ ПАРИТЕ!

Страница 1 од 88