Заев за утре најави ОБЈАВА која ја шокираше опозицијата - еве што соопшти премиерот предмалку

Премиерот на Република Македонија, Зоран Заев предмалку во емиисијата 24 Отворено на телевизија 24 обелодени дека најверојатно утре ќе бидат објавени договорите со инвеститорите кои добиваат субвенции.

 

Над 250 милиони евра биле потрошени во неколку години за субвенции на странските инвеститори,  од кои како што рече Заев дел неоправдано потрошени пари на граѓаните.