Град Скопје обезбеди бесплатни плакати за изборите

Во согласност со законската обврска Градот Скопје обезбеди плакати за бесплатно изборно рекламирање на посебно определени локации.

Повеќе: Град Скопје обезбеди бесплатни плакати за изборите

Во Валандово референдум за рудникот Казандол

Во Валандово денеска се одржува референдум на кој жителите на оваа општина треба да се изјаснат дали се за или против продолжување со работа на рудникот „Казандол“ и дали се за или против отворање рудници за металични минерални суровини на територијата на општината.

Повеќе: Во Валандово референдум за рудникот Казандол

Собрани над четири тони опасен отпад во општина Аеродром

Околу четири тони опасен отпад е собран во еко-акцијата што летово ја организираа Општина Аеродром и Друштвото за управување со отпад „Нула отпад“. Граѓаните имаа можност бесплатно да се ослободат од електронскиот и електричниот отпад од домаќинствата.

Повеќе: Собрани над четири тони опасен отпад во општина Аеродром

Утре и задутре авионско прскање против комарци во Скопско

Утре и задутре во раните утрински часови ќе се одвива авионска дезинсекција против комарци на подрачјето на Град Скопје.

Повеќе: Утре и задутре авионско прскање против комарци во Скопско

Утре без струја ќе останат дел од корисниците во Кисела Вода и Шуто Оризари

Регионалниот центар за управување со кризи информира дека утре, 15 август, без електрична енергија, поради закажани технички зафати, ќе останат дел од корисниците од Кисела Вода и од Шуто Оризари.

Повеќе: Утре без струја ќе останат дел од корисниците во Кисела Вода и Шуто Оризари

Делови од Скопје утре ќе останат без струја

Регионалниот центар за управување со кризи – Скопје информира дека утре без струја ќе останат дел од корисниците на повеќе скопски населби поради технички зафати на „ЕВН Македонија“.

Повеќе: Делови од Скопје утре ќе останат без струја

Водата во Македонска Каменица е неисправна за пиење

Според испитувањата што ги изврши Центарот за јавно здравје, водата во Македонска Каменица одговара на втора од уредбата за класификација на водите, што значи дека може да се користи и за пиење, со претходна обработка – превривање.

Повеќе: Водата во Македонска Каменица е неисправна за пиење

Делови од Аеродром, Сопиште, Сарај и Ѓорче Петров утре без струја

Поради закажани технички зафати, без електрична енергија утре бидат дел од корисници во општините Аеродром, Сопиште, Ѓорче Петров и Сарај, соопшти Регионалниот центар за управување со кризи по известување добиено од ЕВН Македонија.

Повеќе: Делови од Аеродром, Сопиште, Сарај и Ѓорче Петров утре без струја

Кисела Вода и Црвен крст со мерки за заштита на граѓаните од топлотниот бран

Општина Кисела Вода, во соработка со Црвен крст, а во рамки на проектот за помош на граѓаните од високите температури, испрати медицински тим на терен и на граѓаните кои се надвор од своите домови им дистрибуира вода за освежување.

Повеќе: Кисела Вода и Црвен крст со мерки за заштита на граѓаните од топлотниот бран

Страница 1 од 14